Jdi na obsah Jdi na menu

José Guillermo Cortines životopis :))***

26. 7. 2011

José Guillermo Cortines (narozen 05.12.1973) je Dominikánský  herec a zpěvák, který se objevuje ve filmech, telenovelách, divadle a televizi. V současné době žije v Miami a je lépe známý pro jeho roli jako Mauricio Montiela  z telenovely  "El rostro de Analía" (Telemundo)  a pro jeho roli Osvaldo Guerra v mezinárodně uznávané Más Sabe El Diablo. Také byl hostitel soutěže krásy Miss Dominican Republic 2002 a Miss Dominican Republic Universe 2004. Také hrál důležitou roli ve filmu La Fiesta del Chivo 

Jose Guillermo studoval v Santo Domingu v soukromé škole Colegio San Judas Tadeo, a v "Centro de Enseñanza El Buen Pastor". Vystudoval Universidad Nacional Pedro Henriquez Urena (UNPHU) v roce 1996 z grafického designu a propagace.Měl hodiny zpěvu se   známým zpěvákem z Dominikánské republiky Frankem Ceara a také s Marií Remolá.

Na počátku své umělecké kariéry hrál na kytaru v rockové kapele. Na počátku 90. let  vstoupil  do televize jako host v mnoha programech, "Sin la Muela en vivo" , kanál patřil Juanu Luis Guerrovi. Také hostil v  "Cocoloco Internacional", "Boulevard 37", "Bureo Café "Y Otros. Hrál v populární televizní minisérii "Hasta la Muerte que nos Separe", "Cuando el Amor lama", "El Planeta" a "Apartamento 402" pro týdenní program Mariasela Alvarez "Esta Noche Mariasela". 

V roce 1997, jeho role v divadle ho udělala  velmi populárním. Pod vedením producenta Nuryna Sanlleye, hrál roli Tony Manero v Saturday night fever, "LP Mision Disponible", a The Sound of Music. V roce 1999 působil v muzikálech "Los Tres Mosqueteros", "La Pinky", "Pomáda". 

V roce 2003 pracoval s výrobcem Amaury Sánchez v "Sonido para una Imagen" a v roce 2005 v "Disco Forever ". Ostatní hry, ve kterých se objevil jsou "La Bella y la Bestia",  "Los Piratas de Barba Negra" a "Una Fiesta Inolvidable". V roce 2008 hrál Maria Pontmercy v "Los Miserables". Hrál postavu Osvaldo Guerra v  Mas Sabe El Diablo ( Telemundo ). 

Obdržel cenu za jeho roli v "Tropico" s José Luis Rodríguez  "El Puma" a také z časopisu Carteles de Miami. Tento román byl vysílán Antena Latina Dominikánské republice a na Univision ve Spojených státech. 

V roce 2006 měl roli v   Dominikánském filmu "Tres al Rescate" .

 Hrál Antonia de la Maza ve filmu La Fiesta del Chivo Založeném na románu Mario Vargas Llosa.  V roce 2004 pracoval v   "Negocios syn Negocios"    "Los Lokomotiv También Piensan".
 

V roce 2009 hrál v telenovele "E Rostro de Analia"  Mauricia Montiela - bratra Daniela  a strýce Adrianity.

 Jeho rodiče jsou José Rafael Cortines Cajarvilles a Evelina María de Dominguez Cortines. Je ženatý od roku 2006 s herečkou a moderátorkou  Dominique Bonnelly.   

 

Náhledy fotografií ze složky José Guillermo Cortines - Mauricio Montiel

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář